יום ראשון, 30 באוגוסט 2015

תביעות מול משרד הביטחון - שאלות נפוצות


חוק הנכים (רשימת חקיקות)משנת 1959 מסדיר את התנאים והזכויות של נפגעים שנפגעו בזמן ועקב שירותם כחלק מכוחות הביטחון. הדרך לייעל את התהליך ולשפר את סיכוי התביעה טמונה בפנייה אל עורך דין מקצועי לתחום דיני הנזיקין. איש מקצוע זה מלווה את לקוחותיו שלב אחר שלב החל מהגשת התביעה מול משרד הביטחון, דרך ההופעה בפני הועדה הרפואית ועד ההכרה הסופית בנכות המצערת. להלן תשובות למספר שאלות נפוצות בנושא זה.

היכן מגישים את התביעה ומי רשאי להגישה?


התביעה מול משרד הביטחון מוגשת לקצין התגמולים שמחליט האם להעמיד את מגיש הבקשה בפני וועדה רפואית ומה יהיה התאריך שלה. רשאים להגיש את הבקשה חיילים בשירות סדיר, מילואים או קבע, וכמו כן גם שוטרים (לרבות שוטרי מג"ב), אנשי שב"כ ומוסד, אנשי משמר הכנסת, אנשי צבא דרום לבנון וסוהרים.

מהי מטרת הועדה הרפואית?


מטרתה של הוועדה הרפואית של משרד הביטחון היא לקבוע את סך אחוזי הנכות המגיעים לתובע או לדחות את התביעה על הסף. נכות, על פי לשון החוק הינה מצב בו אבד הכושר (לחלוטין או בצורה חלקית) לתובע לבצע פעולה פיזית או שכלית עקב שירותו בכוחות הביטחון וזאת מפאת מחלה, חבלה או החמרת מצב קיים.

כיצד מתכוננים לוועדה הרפואית? 


ראשית כל נציין כי כדאי להסתייע בשירותי עורך דין מקצועי המתמחה בייצוג אל מול משרד הביטחון וזאת עוד בשלבי התביעה הראשוניים ביותר! חוק ההתיישנות אל מול משרד הביטחון עומד על 3 שנים והדבר אומר שיש מספיק זמן "להתארגן" (אלא אם הפגיעה קשה ביותר) על מנת לאסוף את כל המסמכים הנדרשים. עורך הדין יעזור לנסח את מכתב הבקשה לעמידה אל מול הוועדה הרפואית, וע"י כך יקדם את היתכנותה בצורה הטובה ביותר. לקראת הוועדה עצמה עורך הדין יכוון את מרשיו לרופאים המתאימים ביותר, יקפיד על ביצוען של כל הבדיקות במועדן ויקבע את האסטרטגיה הנכונה ביותר למתן מענה על שאלות הוועדה. לאחר הוועדה, ניתן להסתייע בעורך הדין בפנייה לערעור וכמובן, בכל מקרה של תביעה בגין החמרת מצב, גם שנים לאחר מועד קיום הוועדה הראשונית.

יש לציין כי עורך דין בעל ניסיון בתחום יכול לייעץ מראש לאיזה אפיק משפטי כדאי לפנות, אל מול משרד הביטחון או ע"פ דיני הנזיקין וזאת בהתאם לסיכויי ההצלחה בכל אפיק.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה